Gulaš od srnetine

IMG_1010

Volim da spremam jela od divljači. Neke recepte sam već podelila ovde sa vama, ali nije na odmet da vam dam i neke nove ideje.

Podsećanja radi, meso od bilo koje vrste divljači treba da odstoji u pacu (marinadi) od 48-72 sata. Recept za pac sam već pisala, tako da ga neću ponavljati, a možete ga pogledati ovde.

Za gulaš vam je potrebno:

  • 1 kg crnog luka
  • 3 kg srnetine (od buta ili plećke)
  • 2-3 sveže paprike
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kafena kašičica lovora u prahu
  • 1 kafena kašičica kajenskog bibera
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike džema od kajsija
  • 2 dl crnog vina
  • 1 dl konjaka
  • so
  • 1 dl ulja
  • oko 2 dl vode

Priprema:

Sitno iseckan crni luk propržiti na ulju, dok ne postane staklast. Dodati sitno iseckanu papriku, meso isečeno na manje komade i 2 dl vode. Dodati iseckan beli luk, začine i dinstati. Kada meso omekša, dodati vino, paradajz, džem i konjak. Ukrčkati do željene gustine.

Služiti uz prilog po želji.

Prijatno!

IMG_1022IMG_1014

Advertisements

One thought on “Gulaš od srnetine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s