Volim da spremam jela od divljači. Neke recepte sam već podelila ovde sa vama, ali nije na odmet da vam dam i neke nove ideje.
Podsećanja radi, meso od bilo koje vrste divljači treba da odstoji u pacu (marinadi) od 48-72 sata. Recept za pac sam već pisala, tako da ga neću ponavljati, a možete ga pogledati ovde.
Za gulaš vam je potrebno:
- 1 kg crnog luka
- 3 kg srnetine (od buta ili plećke)
- 2-3 sveže paprike
- 2-3 čena belog luka
- 1 kafena kašičica lovora u prahu
- 1 kafena kašičica kajenskog bibera
- 3 kašike paradajz pirea
- 2 kašike džema od kajsija
- 2 dl crnog vina
- 1 dl konjaka
- so
- 1 dl ulja
- oko 2 dl vode
Priprema:
Sitno iseckan crni luk propržiti na ulju, dok ne postane staklast. Dodati sitno iseckanu papriku, meso isečeno na manje komade i 2 dl vode. Dodati iseckan beli luk, začine i dinstati. Kada meso omekša, dodati vino, paradajz, džem i konjak. Ukrčkati do željene gustine.
Služiti uz prilog po želji.
Prijatno!
Nije mi nikada palo na pamet da stavim džem od kajsije u ovakav gulaš. Divna ideja, moraću je probati neki sledeći put.
LikeLiked by 1 person