Pita sa kiselim kupusom i krompirom

Da li i vi uvek ostavite više kiselog kupusa nego što vam realno treba? I onda smišljate šta sve spremiti od istog, a da vam se ne smuči? Mnogo volim pite, i slatke i slane, tako da evo jedne ideje kako da potrošite kupus, a i lepo pojedete.

Pita sa kiselim kupusom I krompirom
🧡Saurkraut-potato pie 🧡

Potrebno je:
1/2 kg tankih kora
1/2 kg sitno seckanog kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
2 manja krompira
Biber
100 ml ulja + ulje za prženje kupusa
100 ml vode

Na ulju propržiti sitno seckani luk, pa dodati kupus i pržiti dok voda ne ispari. Dodati iseckan krompir i ppbiberiti po ukusu.

Kore podeliti na 4 mesta (obično po 4)
Svaku koru premazati mešavinom ulja i vode, na četvrtu staviti fil od kupusa i krompira, uviti.
Složiti u podmazan pleh, premazati uljem i vodom.
Peći na 200 stepeni 10ak minuta, pa na 180 stepeni još 20, ukupno oko pola sata, znate vašu rernu.

Sačuvajte recept ili pošaljite nekom kome mislite da bi se dopalo.

Koji je vaš omiljen recept sa kiselim kupusom?

2 Comments Add yours

  1. e da znaš da ću je danas praviti, baš si mi dala ideju

    Liked by 1 person

    1. Mi je baš volimo. Prijatno vam bilo

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.