Da li i vi uvek ostavite više kiselog kupusa nego što vam realno treba? I onda smišljate šta sve spremiti od istog, a da vam se ne smuči? Mnogo volim pite, i slatke i slane, tako da evo jedne ideje kako da potrošite kupus, a i lepo pojedete.
Pita sa kiselim kupusom I krompirom
🧡Saurkraut-potato pie 🧡
Potrebno je:
1/2 kg tankih kora
1/2 kg sitno seckanog kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
2 manja krompira
Biber
100 ml ulja + ulje za prženje kupusa
100 ml vode
Na ulju propržiti sitno seckani luk, pa dodati kupus i pržiti dok voda ne ispari. Dodati iseckan krompir i ppbiberiti po ukusu.
Kore podeliti na 4 mesta (obično po 4)
Svaku koru premazati mešavinom ulja i vode, na četvrtu staviti fil od kupusa i krompira, uviti.
Složiti u podmazan pleh, premazati uljem i vodom.
Peći na 200 stepeni 10ak minuta, pa na 180 stepeni još 20, ukupno oko pola sata, znate vašu rernu.
Sačuvajte recept ili pošaljite nekom kome mislite da bi se dopalo.
Koji je vaš omiljen recept sa kiselim kupusom?
e da znaš da ću je danas praviti, baš si mi dala ideju
LikeLiked by 1 person
Mi je baš volimo. Prijatno vam bilo
LikeLike