Musaka od kiselog kupusa

IMG_0115

Ako vam je nekim slučajem ostalo kiselog kupusa, a meni ga, nekako, uvek ostane, evo jedan predlog da se potroši.

  • 2 kg kiselog kupusa, iseckanog kao za podvarak
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 gr mlevenog mesa (po želji)
  • 1 dl ulja
  • biber
  • 2 jaja
  • 2 dl mleka

U tiganj sipati polovinu ulja i propržite jednu glavicu crnog luka. Dodati mleveno meso i biber po ukusu (ja so ne dodajem, jer je kupus slan, ali ko želi može i da posoli). Propržiti dok ne ispari tečnost.

U većoj šerpi na drugoj polovini ulja, propržiti onu drugu glavicu sitno seckanog luka, dodati ispran, ocedjen i iseckan kupus. Prziti oko 1h.

Podmazati tepsiju i u nju rasporediti polovinu prženog kupusa, preko rasporediti meso, pa prekriti drugom polovinom kupusa.

Umutiti 2 jaja sa 2 dl mleka i preliti preko kupusa.

Peći oko 45 minuta na 200 stepeni, da lepo porumeni. Služiti uz proju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s