Ražane lepinjice

IMG_0223

Primetili ste već da volim testa i peciva, kao i začinsko bilje, kao i da veliku pažnju posvećujem doručku. Trudim se da bude raznovrstan i da nam obezbedi energiju za ceo dan. Danas sam zamesila ražane lepinjice sa mirođijom, ali mi se nije uključivala rerna i čekalo na to da se zagreje i lepinjice ispeku, pa sam ih jednostavno ispekla u aparatu za galete.

Za dve lepinjice vam je potrebno:

  • 150 gr ražanog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kafena kašičica praška za pecivo
  • 1 dl mlake vode
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • 1 kašika mirođije

Pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati so i mirođiju. Zatim dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamesiti glatko testo, po potrebi dodati još malo brašna. Podeliti na dve loptice, svaku istanjiti rukom i peći u aparatu za galete.

Uz njih smo jeli namaz od pavlake, rena i mirođije (opet)

Za namaz dovoljan za ove dve lepinjice vam je potrebno:

  • 2 vrhom pune supene kašike pavlake
  • 2 kafene kašičice suvog, sitno izrendanog rena
  • 1 kafena kašičica isceđenog limuna
  • 1 kafena kašičica mirođije

Pomešati sve sastojke i mazati na lepinjice. Dekoraciju u vidu zelene salate pojesti odmah. Sve zaliti jogurtom.

Prijatno!

IMG_0219

Advertisements

9 thoughts on “Ražane lepinjice

  1. Pingback: Ovseno-ražani hleb iz aparata za galete (bez kvasca) | ŠtaSeKuva?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s