Već je postala tradicija da za rođendan malog sina pravim neku tortu sa jagodama. Nisam ni ove godine htela da pravim izuzetak, iako smo se skupili nekoliko dana posle rođendana. Dodatno je otežavala stvar činjenica da nisam imala baš puno vremena za spremanje i hlađenje iste. Ali znate kako kažu, gde je volja, nađe se i način.
Potrebno vam je:
- Gotove biskvit korice
- Flaša Baileys likera jagoda jogurt
- 200 gr bele čokolade
- 500 gr slatke pavlake
- 250 gr mascarpone sira
- Oko 700 gr jagoda
Napraviti ganaš od 200 gr bele čokolade i 100 gr pavlake, na sledeći način:
Staviti pavlaku da se polako greje, ne sme da provri. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Još malo promešati pa skloniti sa ringle. Dok se hladi, postepeno se steže. Mešati s vremena na vreme. Dodati mascarpone.
Umutiti preostalu slatku pavlaku.
Oprati i očistiti jagode. Veće iseckati na pola.
Koricu natopiti Baileys likerom. Premazati slojem krema, poređati jagode. Premazati pavlakom.
Ponoviti sa sledećem koricom.
Treću natopiti likerom i premazati samo pavlakom. Ukrasiti po želji.
Likera ako pretekne, poslužiti ohlađenog i popiti.
Javite kako vam se dopalo.

