Medeno srce

Prodjose i praznici. Nekoliko dana nisam postavila ni jedan recept. Nisam bas bila raspolozena za isprobavanje novih recepata, aIMG_0074 i zamislila sam ovaj blog kao neku zdraviju varijantu. Ne umem ja da drzim dijete i ni jedne se ne pridrzavam, ali iz svake uzmem po nesto sto mi se svidi.

Sad cu podsetiti na jedan kolac koji sigurno znate, devedesetih smo ga zvali Ratni kolac, jer sastojke za njega uvek imamo u kuci. Deca ga vole, brzo se spremi, napisacu vam integralnu verziju.

 

 

  • 2 case brasna ( ja sam stavila casu ovsenog i casu integralnog )
  • 1 i 1/2 case vode
  • 1 casa zutog secera
  • 1 kasika ulja
  • 1 kafena kasicica sode bikarbone
  • 3 kasike dzema od kajsija
  • 1 kafena kasicica djumbira
  • 1 kafena kasicica cimeta
  • 1 kafena kasicica kakaoa

Pomesati prvo suve sastojke, dodati vodu i ulje, na kraju dzem. sve pomesati i peci u podmazanoj i brasnom posutoj tepsiji na 200 stepeni oko 20 minuta.

Vruce premazati dzemom od kajsija, i preliti sa istopljenom cokoladom. Ako nemate cokoladu, moze da se pospe i sa malo mlevenih oraha.

3 Comments Add yours

  1. Pingback: - Mirisna teka

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.