Čarobni pasulj

IMG_0061 Jedno od omiljenih jela na nasoj trpezi.

Skuvati 1kg krupnog pasulja na uobicajan nacin. (Potopiti predhodno vece, sutradan staviti da provri, prosuti vodu, naliti ponovo, kuvati dok se ne raskuva). Kuvan pasulj ocediti, ali ostaviti malo tecnosti. Izgnjeciti.

Posebno uzeti 1kg crnog luka, iseckati na rebarca, pa proprziti na ulju da postane staklast. Skloniti sa ringle pa dodati 1 kasiku aleve paprike, 1 kasiku vegete, 1 kafenu kasicicu lovora u prahu, 1 kafenu kasicicu celer soli, 1 kafenu kasicicu cilija, po zelji bibera (ja stavljam zeleni sa belim lukom). Sve lagano promesati, pa izmesati sa pasuljem.

Uzeti zemljanu djuvecaru, sipati pola mase, preko sloziti nekoliko iscepkanih pecenih paprika, pa drugu polovinu pasulja. Preko ponovo sloziti cepkane pecene paprike. Zapeci u rerni 15ak minuta, izvaditi, posuti sitno seckanim belim lukom i persunom pa vratiti u rernu na jos par minuta.

Nemoguće mu je odoleti…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s