Teleće pečenje

 

Dugo nisam pisala na blogu. Što je veća pauza, to je teže nastaviti ponovo. Na momente sam zapitala sebe, da li još uvek umem da pišem…

Onda sam odlučila, pisaću opet, pa kako bude. Ohrabrilo me je to što blog svakodnevno ima posete iz celog sveta, a prošlo je skoro 17 meseci od mog poslednjeg posta. Valjda sve ovo onda ipak ima smisla?

Predhodne nedelje blog je napunio i četiri godine postojanja. Kako je kod nas običaj da se za slavlja služi neko pečenje, izbor je pao na ovaj recept za nastavak pisanja na blogu.

Pa evo:

Kupiti oko 3 kg teletine, ja sam se opredelila za ružu od buta, ali je i od vrata odlično. Namazati dobro svinjskom mašću i senfom, i staviti u pekač. Posoliti i pobiberiti. Sipati 2dl vode. Poklopiti i peći onoliko sati koliko ima kilograma mesa. Na 180 stepeni, ne valja jače, jer će se brzo uhvatiti korica, a unutrašnjost ostati nedovoljno pečena. E sad, ne treba često provirivati ispod poklopca šta se dešava. Zato izaberite neki film koji traje bar tri sata, i tek posle 90 minuta gledanja, protegnite noge i prošetajte do kuhinje. Izvadite iz rerene, okrenite, ponovo poklopite i vratite da se peče. Nastavite sa gledanjem filma. Naš izbor je ovaj put bio Hobit, a možete i Prohujalo sa vihorom, ako više volite. 10ak minuta pre isteka ona tri sata, skinite poklopac i vratite u rernu da porumeni. Završite gledanje filma. Ostavite meso da se prohladi. Kod nas je ovo teži deo priče, jer cela kuća bude ispunjena mirisom pečenja. Mlako secite i služite uz salatu po želji. I čašu crnog vina. Jer, praznik je.

Prijatno i hvala što ste tu, sve ove godine!

 

5 Comments Add yours

 1. Tamara says:

  Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog 🙂

  Liked by 1 person

  1. Hvala puno. Ne stižem da pišem u poslednje vreme, ali uskoro stižu novi postovi.

   Like

 2. Zora says:

  Hvala 🙂

  Liked by 1 person

 3. Branka says:

  Hvala 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.