Džem od kajsija i dinje

Pri kraju je sezona kajsija, ali se još uvek mogu naći na pijacama, pa ukoliko još niste napravili džem od njih imate još malo vremena pa ga pametno iskoristite.

Svi znaju za džem od kajsija sa šećerom, moja je preporuka da ove godine probate nešto novo, nećete se pokajati. 

Potrebno vam je:

  • 1 kg kajsija
  • 1 kg očišćene i iseckane dinje
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike meda
  • kašičica đumbira u prahu
  • kašičica cimeta

Oprati i očistiti kajsije, dinju očistiti i iseckati na komade. Usitniti u secku.

 

Sipati u šerpu, i kuvati oko 60 minuta. Kuva se malo duže nego džem od jagoda pošto u dinji ima više vode. Pred kraj kuvanja dodati limun i med. Po želji dodati đumbir i cimet. Prokuvati još nekoliko minuta i skloniti sa ringle. Po potrebi skinuti penu.

Sipati u sterilisane tegle, zatvoriti ih i prevrnuti na poklopac. Dovoljno je tako da odstoje 5-10 minuta pa ih vratite u normalan položaj.

Prijatno!

SDC11006

 

Advertisements

2 thoughts on “Džem od kajsija i dinje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s