Medena rebarca

DSCN0252

Jedan od naših najdražih recepata ovaj put sa začinom Ras al Hanout. Bukvalno prste da poližeš.

Ne postoji drugi način da se rebarca jedu nego prstima… A prsti lepljivi od meda…

Potrebno je:

  • 2 kg mladih svinjskih rebara
  • 2 kg mladih krompirića (ja za pečenje koristim roze)
  • So, biber, ulje

Za sos:

  • 4 kafene kašike senfa
  • 3 kafene kašike balzamiko sirćeta
  • 2 kafene kašike livadskog meda
  • Ras al Hanout

Rebra iseći na komade po želji, posoliti, pobiberiti i staviti u uljem podmazanu tepsiju.

IMG_20160602_185901

Dodati  ½  čaše vode, pokriti aluminijumskom folijom i peći oko 1h na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne, polako podići foliju, okrenuti rebarca, doliti još 1/2 čaše vode, ponovo peći još oko 1h.

Za to vreme očistiti krompiriće i iseći na četvrtine. Posoliti.

Napraviti sos za premazivanje rebaraca od senfa, balzamiko sirćeta, meda i Ras al Hanouta.

Rasporediti u većoj, uljem podmazanoj tepsiji krompir, preko njega staviti rebarca premazana sosom i peći oko 15 minuta. Izvaditi iz rerne, okrenuti rebarca pa ih premazati sa druge strane i peći još 15 minuta. Izvaditi meso da se prohladi, a krompir vratiti u rernu da porumeni još 10ak minuta.

Služiti uz salatu po želji.

Prijatno.

DSCN0243

DSCN0271

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s