Urnebes salata

IMG_0142

Urnebes salata je nezaobilazni sastojak uz tradicionalan roštilj. Međutim, jednako lepo ide i uz druge vrste mesa, a moj suprug je voli i kao samostalan namaz uz domaći hleb. Pošto pečene paprike u velikim količinama imam u zamrzivaču skoro cele godine, često je spremam, čak i bez roštilja. Osnovni sastojci su uglavnom isti, ali će vam ukus zavisiti od sira i kajmaka koji koristite. Obavezno je da se dobro zaljuti.

Za salatu vam je potrebno:

  • 2 mesnate pečene paprike, očišćene i što sitnije iseckane
  • 2 tvrdo kuvana jaja, sitno iseckana, pa izgnječena viljuškom
  • 400 gr starog punomasnog sira (neko koristi fetu, meni je lepše sa običnim starim kraljim sirem), izgnječenog viljuškom
  • 100 gr starog kajmaka
  • kašika ulja
  • kašika tucane ljute paprike
  • kašika aleve paprike
  • 2 sitno seckana čena belog luka

Pomešati dobro sve sastojke, po potrebi i mikserom. Ja ne solim salatu, pošto su sir i kajmak već dovoljno slani. Ako neko želi, može i da dosoli.

Najlepše ide uz pljeskavicu i somun, ali je odlično i kao namaz uz vruć hleb.

Prijatno!

IMG_0239

Advertisements

One thought on “Urnebes salata

  1. Pingback: Još jedan integralni hleb | Marijelin Svet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s