Ražane lepinjice

IMG_0223

Primetili ste već da volim testa i peciva, kao i začinsko bilje, kao i da veliku pažnju posvećujem doručku. Trudim se da bude raznovrstan i da nam obezbedi energiju za ceo dan. Danas sam zamesila ražane lepinjice sa mirođijom, ali mi se nije uključivala rerna i čekalo na to da se zagreje i lepinjice ispeku, pa sam ih jednostavno ispekla u aparatu za galete.

Za dve lepinjice vam je potrebno:

  • 150 gr ražanog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kafena kašičica praška za pecivo
  • 1 dl mlake vode
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • 1 kašika mirođije

Pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati so i mirođiju. Zatim dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamesiti glatko testo, po potrebi dodati još malo brašna. Podeliti na dve loptice, svaku istanjiti rukom i peći u aparatu za galete.

Uz njih smo jeli namaz od pavlake, rena i mirođije (opet)

Za namaz dovoljan za ove dve lepinjice vam je potrebno:

  • 2 vrhom pune supene kašike pavlake
  • 2 kafene kašičice suvog, sitno izrendanog rena
  • 1 kafena kašičica isceđenog limuna
  • 1 kafena kašičica mirođije

Pomešati sve sastojke i mazati na lepinjice. Dekoraciju u vidu zelene salate pojesti odmah. Sve zaliti jogurtom.

Prijatno!

IMG_0219

9 Comments Add yours

  1. Nezaustavljiv says:

    Jao, pa ovo je fenomenalno za doručak! I kao što reče u komentarima, može malo da se modifikuje recept po onome što se ima u kući, perfektno.

    Liked by 1 person

  2. ŠtaSeKuva? says:

    E, ovo se mora probati 🙂

    Liked by 1 person

    1. ŠtaSeKuva? says:

      Samo da se javim… upravo sam ispekla jednu turu hlepčića u aparatu za galete. Nisam baš radila po ovom tvom receptu, ali je rezultat odličan 🙂

      Liked by 1 person

      1. Nema veze za recept, i ja uvek nesto promenim, ali brzo se spremi i ne palis rernu 🙂

        Liked by 1 person

      2. ŠtaSeKuva? says:

        Upravo tako 🙂 Mislim da ću od sada samo tako i spremati te manje količine 🙂

        Liked by 1 person

      3. Da, ne govorim o klasicnom hlebu, on je nesto posebno, ali ovo je super za decu, a i kad zafali hleb… Probaj i pavlaku sa renom, odlican namaz :*

        Liked by 1 person

      4. ŠtaSeKuva? says:

        Pavlaku sa renom obično pravim za Uskrs tako što izmešam marinirani ren sa pavlakom 🙂 a sadaću da probam i tvoju kombinaciju sa mirođijom 😉

        Liked by 1 person

      5. Ja imam svezi ren u dvoristu, pa pravim sa njim. Malo odplacem dok rendam, ali vredi truda 🙂

        Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.