Primetili ste već da volim testa i peciva, kao i začinsko bilje, kao i da veliku pažnju posvećujem doručku. Trudim se da bude raznovrstan i da nam obezbedi energiju za ceo dan. Danas sam zamesila ražane lepinjice sa mirođijom, ali mi se nije uključivala rerna i čekalo na to da se zagreje i lepinjice ispeku, pa sam ih jednostavno ispekla u aparatu za galete.
Za dve lepinjice vam je potrebno:
- 150 gr ražanog brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- 1 dl mlake vode
- 1/2 kafene kašičice soli
- 1 kašika mirođije
Pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati so i mirođiju. Zatim dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamesiti glatko testo, po potrebi dodati još malo brašna. Podeliti na dve loptice, svaku istanjiti rukom i peći u aparatu za galete.
Uz njih smo jeli namaz od pavlake, rena i mirođije (opet)
Za namaz dovoljan za ove dve lepinjice vam je potrebno:
- 2 vrhom pune supene kašike pavlake
- 2 kafene kašičice suvog, sitno izrendanog rena
- 1 kafena kašičica isceđenog limuna
- 1 kafena kašičica mirođije
Pomešati sve sastojke i mazati na lepinjice. Dekoraciju u vidu zelene salate pojesti odmah. Sve zaliti jogurtom.
Prijatno!
Jao, pa ovo je fenomenalno za doručak! I kao što reče u komentarima, može malo da se modifikuje recept po onome što se ima u kući, perfektno.
LikeLiked by 1 person
E, ovo se mora probati 🙂
LikeLiked by 1 person
Samo da se javim… upravo sam ispekla jednu turu hlepčića u aparatu za galete. Nisam baš radila po ovom tvom receptu, ali je rezultat odličan 🙂
LikeLiked by 1 person
Nema veze za recept, i ja uvek nesto promenim, ali brzo se spremi i ne palis rernu 🙂
LikeLiked by 1 person
Upravo tako 🙂 Mislim da ću od sada samo tako i spremati te manje količine 🙂
LikeLiked by 1 person
Da, ne govorim o klasicnom hlebu, on je nesto posebno, ali ovo je super za decu, a i kad zafali hleb… Probaj i pavlaku sa renom, odlican namaz :*
LikeLiked by 1 person
Pavlaku sa renom obično pravim za Uskrs tako što izmešam marinirani ren sa pavlakom 🙂 a sadaću da probam i tvoju kombinaciju sa mirođijom 😉
LikeLiked by 1 person
Ja imam svezi ren u dvoristu, pa pravim sa njim. Malo odplacem dok rendam, ali vredi truda 🙂
LikeLiked by 1 person