Djuveč

IMG_0162

Ko ne zna šta da kuva, evo predloga za danas. Napravite djuveč. Svaka domaćica ima neki svoj recept po kom ga pravi, a moj izgleda ovako:

  • 600 gr svinjetine iseckane na kockice
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 3 paprike različitih boja
  • 100 gr graška
  • 2 dl soka od paradajza
  • šoljica pirinča ( oko 50 gr )
  • 4-5 krompira iseckanih na kockice
  • čen belog luka
  • začini po želji (vegeta, so, biber, mirodjija, peršun)
  • 1 dl ulja
  • 2-3 dl vode

Na ulju propržiti sitno seckani luk, dodati meso iseckano na sitnije kockice. cim meso promeni boju, dodavati povrće, šargarepu, papriku, grašak, zatim krompir i naliti vodom. Začiniti po želji (so, biber, vegeta). Ja pirinač prokuvam odvojeno, pa ga dodam posle pola sata krčkanja. tad dodam i sok od paradajza, najbolji je domaći, mleveni. Ostaviti da se krčka još 15 minuta.

U medjuvremenu ukljčiti rernu na 250 stepeni. Djuveč preručiti u zemljanu posudu i staviti da se zapeče. Pred služenje izvaditi i posuti sitno iseckanim belim lukom i peršunom ili mirodjijom.

Advertisements

2 thoughts on “Djuveč

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s