Nova stara Lenja pita

IMG_0056

 

 

Mislim da nema domacice koja bar nekad nije spremila Lenju pitu. Mom sinu je to jedna od omiljenih poslastica. Malo sam promenila osnovni recept, preukusna je, a oni skoro da nisu primetili razliku.

 

  • 250 gr maslaca
  • 1 kasika masti
  • 3 jaja
  • 300 gr zutog secera ( moze i manje )
  • šoljica mleka
  • prasak za pecivo
  • 400 gr ovsenog brasna
  • 400 gr integralnog brasna
  • 1,5 kg jabuka, izrendana korica limuna, djumbir, cimet

Umutiti razmeksali maslac, dodati mast, jaja, secer, mleko, obe vrste brasna i prasak za pecivo. zamesiti glatko testo i podeliti na dva dela.

U podmazanu i brasnom posutu tepsiju staviti prvu polovinu testa, izrendati jabuke, posuti ih cimetom i djumbirom i prekriti drugom polovinom testa. Izbosti viljuskom i peci na 200 stepeni oko 45 minuta.

Prohladjeno seci na kocke i posuti prah secerom.

Najlepsa je sutradan, ako uspe da saceka do tad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s