Mafini od heljde sa djumbirom

IMG_0005 Znam da vam ne zvuči sjajno, ali ja sam se prijatno iznenadila. Osnovni recept sam našla na Coolinarici, ali sam ga, naravno, prilagodila mom ukusu…

100 gr integralnog brašna, 100 gr heljdinog brašna, 2 kafene kašičice kakaoa, 1 kafena kašičica djumbira u prahu, 1 kafena kašičica praška za pecivo,  50 gr maslaca, 100 gr žutog šećera, 3 jaja, 2 kašike mleka, 1 kašika ruma, 60 gr crne čokolade, 50 gr suvog groždja.

Umutiti maslac sa šećerom, jajima i mlekom. Dodati obe vrste brašna, prašak za pecivo, kakao, djumbir, rendanu čokoladu i rum. Na kraju umešati suvo groždje. U neke sam stavila po komadić čokolade.

Sipati u kalupe za mafine (do pola kalupa), peći 20-25 minuta na 180°C.IMG_0011 Meni je od ove mere izašlo 16 komada.

Prijatno!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s